Kauhajoen järkyttävän murhennäytelmän olisi luullut hiljentävän hallituksenkin itsetutkiskeluun ja jopa suruunkin, mutta toisin kävi. Hallituspuolueet päättivät käyttää sopivasti tarjoutuneen tilaisuuden hyväkseen, ottaa tragediasta irti kaiken sen julkisuuden, mikä otettavissa oli, ja kerätä myötätuntopisteet kotiin. "Vaalien alla ei kannata nirsoilla!"

Hallitus järjesti näyttävän tiedotustilaisuuden, jossa korokkeella istuivat kaikkien hallituspuolueiden puheenjohtajat ja päähallituspuolueista vielä toinenkin ministeri. Näin ministerit saivat rahanarvoista vaalimainosta ihan ilmaiseksi. Kyllä teki gutaa!

"Tiedotustilaisuuden" anti olikin sitten yhtä tyhjän kanssa: medialle kerrottiin vain otteita siitä, mitä poliisi oli kertonut jo aikaisemmin. Kysymys oli siis puhtaasta mainostempauksesta, mikä näissä olosuhteissa tuntuu todella kylmäkiskoisen laskelmoivalta. Mitä hemmetin tekemistä esimerkiksi Jyrki Kataisella (kok) oli koko tapauksen kanssa? Ainoa ajateltavissa oleva yhteys on se, että valtionvarainministeriö on palvelujen leikkauksillaan ja tehostamistempuillaan ollut  kasvattamassa luokkakokoa,  rikkomassa  turvallisia yhteisöjä ja  karsimassa terveydenhoito-, opetus-  ym henkilökunnan määrää. Myös hallituksen tuloeroja kasvattava ja syrjäytymistä eristävä politiikka on ollut osaltaan luomassa sitä toivottomuuden ja turvattomuuden ilmapiiriä, josta tämänlaatuiset teot sikiävät.

Sitten vielä sisäministeri Anne Holmlund (kok) ilkesi väittää, että aselupamenettelyn tarkistaminen oli pantu vireille heti Jokelan tragedian jälkeen (siis hänen toimestaan), vaikka se vireillepano oli tapahtunut jo ennen Jokelaa (ja Holmlundia). Kaikki kelpaa, kun vaalitäkyjä tarvitaan.

Ministerien paistattelu parrasvaloissa tuntuu ällöttävältä. Ihmisten surua käytetään härskisti hyväksi vaalityössä. Oli toki paikallaan, että presidentti ja pääministeri esittivät suruvalittelunsa, mutta kaikki muu asian ympärillä järjestetty show oli todella kornia. Poliisi tietää kuitenkin kaiken sen, mitä tapahtuneesta on tiedossa, ministerit ovat vain papukaijan roolissa. Hävetkää, jos hävetä osaatte!