Ruokakorini hinta on lyhyessä ajassa noussut ainakin 15 - 20 %:lla, vaikka ruokatottumukseni eivät ole muuttuneet mihinkään. Eläkkeen tasoon se ei ole vaikuttanut, vaikka eläkkeiden pitäisi seurata elinkustannuksia. Pilastokeskuksen indeksit on laadittu niin kierosti, että juuri minkäänlainen kustannusnousu ei niissä näy kuin korkeintaan pieneltä osalta. Ja yleisestä elintasonnousustahan eläkkeet ovat jääneet jälkeen jo viisitoista vuotta, ja kurjistuminen vain kiihtyy.

Jos eläkkeitä tarkistettaisiin samalla indeksillä kuin kansanedustajien palkkoja, eläkkeitä, kulu- ja kalukorvauksia sekä puoluetukia ja piilopuoluetukia, eläkkeet olisivat vähintään kaksinkertaiset nykytasoon nähden. Vaan eipä tarkisteta, koska eläkeläiset ovat liian tyhmiä osatakseen käyttää joukkovoimaansa vaaleissa. Ne äänestävät aina samoja kähmyjä, jotka ajavat vain omia etujaan ja rahoittajiensa etuja. Naurattaa, kun joku tollo yhä väittää, että Suomi on vähänkorruptoitunut maa.

Vanhasen-Katiaisen huono hallitus on taas nostanut ja nostamassa juuri niitä maksuja ja taksoja, jotka kipeimmin riipaisevat meitä eläkeläisiä. Näin saadaan kerätyksi lisää rahaa jaettavaksi investointitukina Masku-kalusteille ja muille ministerien vaalitauluja ostaville.  Köpikin oli saanut taas 800 000 € "investointitukea" jonnekin Kepulandiaan. Kyllä siitä summasta jo liikenee jokunen tonni taulukauppoihinkin, vaikka eivät nämä kauppalopot mitään kulttuuri-ihmisiä olekaan.

Huonon hallituksen on kerättävä lisää hynää eläkeläisiltä, että vielä isommille rahoittajille, niille Etelärannan pojille luvattu tuloveronalennus voidaan toteuttaa. Sehän hyödyttää vain yrityksiä ja suurituloisia. Pienituloisille, joita eläkeläisetkin enimmäkseen ovat, ei riitä kuin hilkkuja. Ei niillä surkeilla senteillä kompensoida korotuksia.

Topin talkoot ja Köpin kökkä

Rahaa tarvitaan myös ruoan arvonlisäveron alentamiseen, mikä myöskin on huonon hallituksen kelvottomassa ohjelmassa. Joku yksinkertainen voi luulla, että se alentaa ruokakorin hintaa, mutta niin ei missään tapauksessa käy. Eivät hinnat laske, kuten ne eivät laskeneet parturimaksujen alv-alessakaan. Koko hyöty valuu lyhentämättömänä kaupan, elintarviketeollisuuden ja viljelijöiden laariin. Siis juuri niille, jotka rahoittavat kepublikaanien ja kokkaroikan kampanjoita. Kirjailija Jari Tervo puhui Topista ja Köpistä, mutta joukkoon mahtuu myös monenlaista Tapsaa, Arskaa ja muuta pikkugulassia.

Ruoan hintaa vain nousee, mihin vaikuttaa lisäksi sijoittajien eli talousloisten harjoittama keinottelu. Sitä ei saada kuriin niin kauan kuin hallitukset ja kansainväliset järjestöt ovat maasuttajien eli lobbareiden talutusnarussa. Korruptio kukoistaa ja eläkeläisten edessä on entistä ankarampia aikoja.