Kokoomuksen Jyrki Katainen on Savon Sanomien mukaan luvannut tukensa Lääkelaitoksen siirrolle Kuopioon tai Ouluun tai molempiin. Typerä päätös! Jyrki on näin liittynyt kepulaisten siltarumpupoliitikkojen, lehmäkauppiaiden ja iltalypsijöiden ankeaan joukkoon, jolle koko kansan etu ei merkitse mitään: enemmän merkitystä on oman tukialueen äänestäjillä ja nurkkapatrioottisilla kikkailuilla.

Valtiomiesluokan poliitikot - kun niitä meillä vielä oli - astuivat Valtioneuvoston linnaan kuin nyyttikesteihin: nyytissään tietoa, taitoa ja kokemusta sekä aitoa pyrkimystä toimia koko maan parhaaksi. Nämä kataiset,vanhaset, hyssälät, pekkariset, vehviläiset, sarkomaat ja muut "politiikan pienkäsityöläiset"taas ovat valtioneuvostossa kuin Sentraali-Santra Niskavuoren kekkereillä. Ne tietävät olevansa väärässä paikassa, mutta hyödyntävät onnekkaan kutsunsa täysin rinnoin. Ne keräävät kaksin käsin nyssäkkäänsä pöydän antimia mukaan otettaviksi. Niitä voi sitten yhdessä Serafiinan kanssa kotona juoruillessa mutustella.

Miksi meillä ei ole enää valtiomiehiä? Jäikö Kekkonen todellakin viimeiseksi? Ja mistä pirusta näitä siltarumpu-ukkoja ja junanvaunueukkoja aina vain siunaantuu? Onko tosiaankin niin, etteivät pätevät, vastuuntuntoiset ja suoraselkäiset suomalaiset enää koske politiikkaan kepilläkään? Pyrkivätkö siihen enää vain pääomapiirien pikenttipojat ja bisnesmiesten juoksutytöt? Jos niin on, se on surkea juttu Suomelle, sillä markkinaliberalismin kriisistä selviäminen vaatisi järkeä ja kuntoa. Nämä - Vennamon sanoin seteliselkärankaiset - kehittyvien maakuntien miehet eivät kykene johtamaan meitä selville vesille, vaikka pystyvätkin ehkä pelastamaan keinotelleet kaverinsa.