Kokoomus käy vaalitaistoon maalisudin kanssa, mikä tuntuu naurattavan ihan oikeaa työtä tekeviä. Nauruun ei ole aihetta. Kokoomuksen "satusiveltimellä" vedellään taas kauniita värejä hilseilevän homeseinän päälle, sellaisen, mikä on tullut tutuksi monessa espoolaisessa koulussa, päiväkodissa, hoitolaitoksessa... Maali peittää viat vaalien yli. Korjaukseenhan ei rahaa riitä, kun niin paljon on hukkunut epäonnistuneissa kasinokeinotteluissa, epäedullisissa PPP-sopimuksissa ja muissa "hullunkaupoissa". Enää ei ole sähkölaistostakaan tahkoamassa rahaa kunnalle, kun kokoomus myi sen pilkkahintaan jobbareille - "ideologisista syistä". Espoolaisten kasvaneiden sähkölaskujen tuotto virtaa satoina miljoonina ulkomaisille keinottelijoille ja Fortumin johdon kohtuuttomiin palkkioihin. Kelpaa siitä uhrata vähän ystäväntukeen ja ostella lippuja poliitikkojen "vaaliseminaareihin".

Espoo on Suomen kokoomuslaisin kunta, mikä kertoo paljon espoolaisten ymmärryksen tasosta: vanha bemböleläisperinne elää yhä vahvana. Valoa viedään säkillä tupaan ja peitonjatkaminenkin käy yhä hölmöläisten malliin. Vanhusten hoitopaikkoja vähennetään, palvelumaksuja korotetaan ja ulkopuolisilta ostetaan ylihintaan heikkotasoisia palveluja. Rahaa tarvitaan myös uuteen ökykaupungintaloon, vaikka vanhan korjaaminen tulisi yli puolta halvemmaksi. Kokoomuslainen kaupunginjohtaja Marketta Kokkonen, kunnallispolitiikan George W, Bush tarvitsee oman xanadunsa.

Kokoomuksen tehokas vaalimainonta hämää höperöt mummot, ymmärtämättömät nuoret ja ilman yhteiskuntatieteellistä koulutusta jääneet antamaan äänensä puolueelle, joka toimii lähes kaikessa heidän etujensa vastaisesti. Kokoomus on pelkkä Etelärannan etäpesäke.

On täysin ymmärrettävää, että suuret ja keskisuuret yrittäjät, sijoittajat, meklarit, diilerit, rahanpesijät, optionäärit sekä muut ylimpään tulonsaajakymmenykseen kuuluvat äänestävät kokoomusta, sillä kokoomus ajaa juuri heidän etujaan. Sen sijaan ei ole ymmärrettävää, että tavallinen palkansaaja tai eläkeläinen antaa sille ainoan äänensä. Se on kuin löisi kirveellä jalkaansa. Se ei totisesti anna kovin hyvää kuvaa espoolaistenkaan älylahjoista. Hävettää olla espoolainen.

Muuten kukahan sen kokoomuksen valtavan vaalikampanjankin taas maksaa? Ei puoluetuki eikä muukaan valtiontuki, jonka poliitikot meiltä ryöstävät, riitä alkuunkaan niin laajaan kampanjointiin. Mikähän KMS ( Keinottelevien Mafiosojen Suomi?) tai muu hämärä salaseura sielläkin on takana. Vaalien jälkeen onkin taas odotettavissa oikea valheiden suma, kun poliitikot selittelevät ja bisnesmiehet paasaavat "isänmaan asialla olosta", vaikka ovat valmiit myymään isänmaansa kenelle tahansa, joka vain maksaa reilusti, vaikka "ryssälle".