vastuu siirtyy kuulijalle, sanoo vanha kansanviisaus. Sen huomasivat taas kerran sairaanhoitajatkin, jotka antoivat Jyrki "Nappula" Katiaisen (Savon kok)  narrata itseään vaaliuurnilla.  Ja nyt Katiainen  lupaa alentaa tuloveroa ja korvata syntyvä budjettivaje mm nostamalla sähköveroa, terveyskeskusmaksuja ja leikkaamalla hoivapalveluita. Siis otetaan taas pieni- ja keskituloisilta ja annetaan suurituloisille. Tällä kertaa ei kuitenkaan kannata edes toivoa, että Nappula tuttuun savolaistapaan luikertelisi sanojensa takaa. Veronalennuslupaus, joka on vastoin kansan suuren enemmistön tahtoa, on annettu Etelärannan juntalle, eikä hallituksella ole siksi varaa liueta sen lunastamisesta. Salaiset vaaliavustukset, joita jälleen hallituspuolueiden ja myöskin suurimman oppositiopuolueen kansanedustajaehdokkaat saivat, ja joita Greco (Euroopan neuvoston korruptionvastainen toimielin) joku päivä sitten kritisoi, on korvattava antajille: siis elinkeinoelämän järjestöille, sijoittajille ja yhtiöille.

Katiainen ei tietenkään itse tee talouspolitiikkaa, jonka alueella hän on yhä kepeä kolkkapoika. Päätöksiä syöttävät hänelle ja muullekin hallitukselle Valtionvarainministeriön rättärit eli johtavat virkamiehet. Ne saavat ohjeensa Etelärannasta, ja parhaiten niitä noudattavat saattavat jopa saada huippupalkkaisen duuninkin samasta osoitteesta. Rättärit ovat syöttäneet Katiaiselle kaupunkitarinan, että veronalennukset lisäävät kasvua ja parantavat työllisyyttä. Tätä tarinaa ei kuitenkaan yksikään vakavasti otettava taloustieteilijä kannata, eikä Katiaisellakaan ole esitettävänä mitään näyttöä sen puolesta.

Katiainen kuuluu samaan "Savon mafiaan" kuin mm surullisenkuuluisat Paavo Lipponen (sd), Lasse Lehtinen (sd), Erkki Liikanen (sd), Jouni Backman (sd), Seppo Kääriäinen (kepu) ja kunniasavolainen Mauri Pekkarinen (kepu), tuo kaikkien iltalypsyjen äiti ja siltarumpupolitiikan pienisuurimies. Se Savon mafia on ollut maallemme suurempi vitsaus kuin suuret nälkävuodet, isoviha ja musta surma yhteensä. Ja nykyiseltä työrefromihallitukselta ei todellakaan kannata odottaa mitään hyvää tai edes kunnollista.

Siell Savon sakki mellasti, ja kansan kynsi kylmeni...